Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, susreo se sa gradonačelnikom Tuzle

15. Maja 2023.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, sa saradnicima,  posjetio je danas gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavića. Gradonačelnik Lugavić je, uputivši izraze dobrodošlice, naglasio da dr. Bećirović dolazi u svoj grad i da je njemu i njegovim saradnicima posebna čast primiti dr. Bećirovića u svojstvu člana Predsjedništva naše države, te izrazio posebnu zahvalnost što je dr. Bećirović odlučio posjetiti Tuzlu na dan obilježavanja 15. maja – Dana odbrane Tuzle.

Zahvalivši se na dobrodošlici, dr. Bećirović je uputio čestitke gradonačelniku „ne samo na osvojenom mandatu, nego i na vrlo ozbiljnom i predanom radu na poziciji gradonačelnika“, istaknuvši da su rezultati njegovog rada i rada njegovih saradnika vidljivi u ovom kratkom periodu. S tim u vezi, dr. Bećirović je upoznao gradonačelnika i saradnike da je često u prilici da u komunikaciji sa visokim zvaničnicima drugih država razgovara i o saradnji sa nižim nivoima vlasti, te da je, u tom smislu, u prilici prezentirati i neke od projekata od interesa za Grad Tuzlu. Gradonačelnik Lugavić se zahvalio na ponuđenojh saradnji te obećao da će on i njegov tim pružiti punu saradnju i sve potrebne informacije u cilju predstavljanja i realizacije projekata od interesa za građanke i građane Tuzle.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, član Predsjedništva BiH, dr. Denis Bećirović i gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić uputili su se na Brčansku maltu, gdje su prisustvovali obilježavanju 15. maja – Dana odbrane Tuzle.