Dijabetološko savjetovalište u Tuzli svečano otvorio gradonačelnik Lugavić

31. Maja 2023.

Danas je u Tuzli, u organizaciji UG “Novi horizonti” Tuzla, gradonačelnik Grada Tuzle svečano otvorio dijabetološko savjetovalište, koje je okupilo brojne pacijente, i doktore koji će raditi na poboljšanju zdravlja pacijenata sa dijabetesom.

Savjetovalište je veoma važno, jer će pružati informacije o najnovijim dostignućima u liječenju ove bolesti, razmjenu iskustava s drugim osobama koje dijele slične izazove i uputiti pitanja stručnjacima. S obzirom na to da je dijabetes ozbiljna bolest koja zahtijeva stalnu brigu i praćenje, ova inicijativa je od velike važnosti za unapređenje brige o osobama s dijabetesom i smanjenje njihovih zdravstvenih rizika.

Gradonačelnik Lugavić istakao je važnost ovakvih događaja te pružio podršku pacijentima u njihovoj borbi s dijabetesom. Osim toga, naglasio je ulogu doktora koji će raditi na unapređenju zdravlja ovih pacijenata, te je istakao važnost timskog rada i saradnje između stručnjaka i pacijenata kako bi se osiguralo najbolje moguće liječenje i podrška pacijentima.

“Otvaranje ovog savjetovališta je veoma značajno. Ovdje će se pružati kvalitetne usluge stručnih osoba, te će život osoba sa dijabetesom podići na jedan viši nivo, kvalitet života će biti bolji. Grad Tuzla će i dalje podržavati sve projekte u cilju poboljšanja kvaliteta života građana. Grad Tuzla dugi niz godina podržava sve građane Tuzle koji su u potrebi nabavke lijekova, medicinske skrbi, koji nemaju zdravstveno osiguranje, sve to se obezbjeđuje iz Budžeta Grada Tuzle”, kazao je gradonačelnik Lugavić.