Grad Tuzla nastavlja uspješnu saradnju sa NLB bankom Sarajevo

8. Juna 2023.

U Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić i pomoćnica za Službu za budžet i finansije, Suada Isaković, sastali su se sa predsjednicom Uprave NLB banke, Lidijom Žigić, članom Uprave, Denisom Hasanićem, direktorom Sektora za poslovanje sa privredom, Berinom Lakomicom i direktorom Poslovnog centra Tuzla, mr. sc. Adnanom Nuhanovićem.

Tokom sastanka razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima, uspješnoj saradnji i mogućnostima finansiranja društveno korisnih projekata. Banka ima namjeru podržati projekte koji će poboljšati kvalitet života građana i istovremeno pokazati društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj posluju. NLB banka ima svoje korijene u Tuzlanskoj banci i želi nastaviti ulagati u razvoj Tuzle, primjenjujući ESG principe – integraciju ekoloških, socijalnih i upravljačkih faktora, koji čine poslovnu strategiju NLB banke.

Tokom sastanka gradonačelnik Lugavić predložio je nekoliko konkretnih projekata za podršku, naglašavajući društvenu odgovornost i želju za ulaganjem NLB banke u Tuzlu kako bi se unaprijedio život građana i ojačala veza između banke i lokalne zajednice.

Grad Tuzla