Grad Tuzla objavio Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta

2. Augusta 2022.

 

Grad Tuzla je, putem Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzla, u utorak,  2.8.2022. godine, objavio  Javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta

 Predmet javnog poziva je dodjela sredstava za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu. Namjenska sredstva planirana su na poziciji „Grantovi za sportske manifestacije“ u iznosu od 24.900,00 KM. Sredstva će biti dodijeljena za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta koje se realizuju u toku tekuće godine u sljedećim prioritetnim oblastima:

  1. sportska takmičenja osnovnih i srednjih škola,
  2. manifestacije koje podstiču afirmaciju i razvoj sporta,
  3. sportska domaća i međunarodna takmičenja koja se realizuju u gradu Tuzli,
  4. međunarodne sportske manifestacije i takmičenja koja će promovisati grad Tuzlu u zemlji i inostranstvu.

Pravo na dodjelu sredstava po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti neprofitne organizacije (udruženja i fondacije) sa sjedištem na području grada Tuzle koje ispunjavaju uslove navedene u Javnom pozivu. Javni poziv je otvoren 21 dan od dana objavljivanja, a krajnji rok za predaju aplikacija je 23.8.2022. godine. Tekst Javnog poziva, sa pratećom dokumentacijom može se pronaći OVDJE.

 

Grad Tuzla