Gradonačelnik Jasmin Imamović govorio o programima energetske efikasnosti u Tuzli

9. Juna 2015.

U Tuzli se od 09. do 12. juna održava međunarodni sajam energetike Energa 2015, na kojem sudjeluju neke od najznačajnijih kompanija s područja energetike iz BiH i drugih zemalja te istaknutih stručnjaka koji promoviraju potpuno nove vizije energetskoga razvoja.

Na današnjoj ceremoniji otvaranja prisutnima se, u ime grada domaćina trodnevnih susreta, obratio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, navodeći da su sajam ENERGA i Tuzla kao grad, u energetskom domenu, zauzeli važnu poziciju, kao svojevrsna prilika i mjesto za susrete kompanija i razmjene iskustava, među institucijama koje se bave istraživanjem i proizvodnim dostignućima. Prisutne je podsjetio da grad Tuzla već nekoliko godina veoma uspješno provodi programe energetske efikasnosti, te pozvao i ostale da nastave djelovati na tom polju. Gradonačelnik Imamović je rekao da su stalna briga o zaštiti okolice, povećanju energetske efikasnosti i korištenju obnovljivih izvora energije neke od temeljnih komponenti održivog razvoja i važan faktor u integracijskom procesu naše zemlje Europskoj uniji.

U proteklim godinama sajam i konferencija ENERGA potvrdili su se kao uspješni i atraktivni poslovni događaji te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji. Organizacija Sajma omogućava izlagačima da u okviru poslovnih susreta ostvare direktan kontakt i upoznavanje s potencijalnim poslovnim partnerima.

Interes i struktura poslovne i stručne javnosti za sudjelovanjem, i ove godine potvrdili su stečeni ugled i poziciju programa ENERGA.