Gradonačelnik Lugavić upriličio prijem za mladu ekipu RK Slobode – državne prvake u rukometu

10. Juna 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, upriličio je danas u Gradskoj upravi Tuzle, svečani prijem za mladu ekipu Rukometnog kluba Sloboda koja je osvojila titulu državnog prvaka u rukometu. Gradonačelnik Lugavić čestitajući im na izvanrednom uspjehu i poželjevši im mnogo sreće u daljem radu, naglasio je značaj njihovog razvoja ne samo u sportu, već i u obrazovanju, ističući kako je važno da mladi sportisti nastave graditi sebe kao cjelovite osobe i u jednom i drugom segmentu života.

U finalu Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine, generacija  sportista 2007/08. Rukometnog kluba Sloboda ostvarila je pobjedu nad ekipom Maglaja, osvajajući titulu državnog prvaka rezultatom 31:30. Mlada ekipa Slobode, predvođena trenerom Emirom Suhonjićem, pokazala je izuzetnu snagu i odlučnost tokom ovog susreta.Osvajanje titule nije samo rezultat trenutnog uspjeha, već predstavlja plod dugogodišnjeg ulaganja Rukometnog kluba Sloboda u vlastite pogone i razvoj domaćih igrača, te je Klub uspio iznjedriti generaciju talentovanih igrača sposobnih nositi se s izazovima na najvišem nivou. Grad Tuzla kontinuirano podržava rad Rukometnog sportskog društva (RSD) Sloboda, izdvajajući sredstva i za trenažni proces Rukometnog kluba Sloboda.

Predsjednik RSD-a, Aid Berbić, istakao je da ovi momci trebaju biti ponosni na svoj uspjeh, kao i na činjenicu da su dio Slobode, Kluba koji uživa veliki respekt u državi.

Za Rukometni klub Sloboda, pobjeda u finalu predstavlja ne samo sportski uspjeh, već i potvrdu njihove posvećenosti razvoju mladih talenata i jačanju lokalne rukometne zajednice.

Grad Tuzla