Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić posjetio Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli

10. Maja 2023.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić  jučer je posjetio Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Povod za  ovu posjetu su dva veoma značajna jubileja – 20 godina postojanja Fakulteta i 60 godina kontinuiranog rada na akademskom obrazovanju u oblasti sporta u našem gradu.

Tokom posjete gradonačelnik Lugavić je obišao prostorije Fakulteta, te razgovarao sa profesorima i studentima ovog fakulteta.  Izrazio je zadovoljstvo uspjesima i radom kolektiva Fakulteta, čestitao značajne jubileje koje ova ustanova obilježava, te kazao: “Na ovom fakultetu studentI dobijaju znanje o psihofizičkom i motoričkom razvoju i u pravom smislu riječi školuju se da imaju zdrav duh u zdravom tijelu. Tako izgrađene ličnosti su jakog karaktera, motivisane da se uhvate u koštac sa svim budućim problemima. Siguran sam da će današnji studenti polučiti dobro znanje i  rezultate, te da će u budućnosti postati lideri, menadžeri sportskih klubova, dobri članovi i članice naše zajednice,  koji će ostvarivati evropske i svjetske rezultate. Radom ove ustanove zajedno gradimo još bolje društvo, društvo koje ima perspektivnu budućnost u svim segmentima razvoja društva a i u oblasti sporta. Siguran sam da ćemo sa ovako kvalitetnim kadrovima, koji budu uzeli učešće u radu bosanskohercegovačkih klubova ostvariti zavidne rezultate, evropske, svjetske, a i državne.”

Dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Vlatko Šeparović zahvalio se gradonačelniku Lugaviću na posjeti na veoma značajan datum za Fakultet, te kazao: Zadovoljstvo nam je danas ugostiti gradonačelnika Zijada Lugavića na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, koji se nalazi u objektu koji je dio povijesnog sporta, sportske infrastrukture. Želimo upoznati gradonačelnika sa našim aktivnostima, koje smo realizovali, koje su u toku i koje su pred nama i za koje vjerujemo da ćemo ih realizirati u koordinaciji sa interesima Grada Tuzle”.