ILO – Obavještenje za III javni poziv – razvoj poduzetničkih ideja

30. Aprila 2024.

Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Tuzla na službenoj web stranici Grada Tuzle objavio je Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja, koji se realizuje u okviru Projekta „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“.

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, podržan je u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- faza II (LEP II), koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj Javni poziv namijenjen je svim zainteresovanim nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području grada Tuzle, koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba kod Biroa za zapošljavanje Tuzla,  koje imaju poslovnu ideju  i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

U okviru Programa  podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja učesnicima će se pružiti:

  • višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (metodologija MOR-a),
  • mentorstvo relavantno za konkretan poduzetnički poduhvat,
  • bespovratna sredstva u iznosu do 6.000,00 KM po biznisu, na ime podrške za registrovani poslovni poduhvat za 5 najbolje ocijenjenih biznis planova, te
  • poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

Prijave na ovaj Javni poziv mogu se izvršiti do 15. maja 2024. godine, popunjavanjem Prijavnog obrasca, koji se može predati:

– elektronski, na mail adresu: jusufz@tuzla.ba,

– lično na Protokol Grada Tuzle (Šalter sala) ili

– poštom, na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Ulica

ZAVNOBiH-a br.11.

-Također, prijave se mogu izvršiti online putem linka: https://forms.gle/ZrzX2enBnuA3NtqM6

Tekst Javnog poziva sa Prijavnim obrascem može se preuzeti putem linka:

ILO- Javni poziv za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja (III javni poziv) (Datum objave: 30.04.2024.)

Informativni sastanak na kojem će se zainteresovanim učesnicima predstaviti ovaj Javni poziv održat će se u četvrtak, 9. maja 2024. godine, u Sali za sastanke u prizemlju glavne zgrade Gradske uprave Tuzla, sa početkom u 12,30 sati.

Također, neophodne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-380.

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.