Lokalno partnerstvo Tuzla je objavilo Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja

30. Septembra 2022.

Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Tuzla je 26.09.2022. godine, na službenoj web stranici Grada Tuzle, objavio Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja, koji se realizuje u okviru Projekta „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“.

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, podržan je u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- faza II (LEP II), koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj Javni poziv namijenjen je svim zainteresovanim nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području grada Tuzle koje imaju poslovnu ideju  i žele pokrenuti sopstveni biznis da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

U okviru Programa  podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja učesnicima će se pružiti:

  • višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (metodologija MOR-a),
  • mentorstvo relavantno za konkretan poduzetnički poduhvat,
  • bespovratna sredstva u iznosu do 6.000,00 KM po biznisu, na ime podrška za registraciju poslovnog poduhvata za 5 najbolje ocijenjenih biznis planova u toku obuke, te
  • poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

Prijave na ovaj Javni poziv mogu se izvršiti do 17.10.2022. godine, popunjavanjem Prijavnog obrasca, koji se može predati: elektronski, na adresu: eldinac@tuzla.ba, ili lično na Protokol Grada Tuzle (Šalter sala) ili poštom, na adresu: Grad Tuzla, Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Ulica ZAVNOBiH-a br.11.

Tekst Javnog poziva sa Prijavnim obrascem može se preuzeti putem linka:

Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu u razvoju poslovnih ideja

Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-380.