Ministar Dizdar i gradonačelnik Lugavić potpisali ugovor o donaciji od 30.000,00 KM za sanaciju Doma kulture u MZ Požarnica

2. Oktobra 2023.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Nerin Dizdar i gradonačelnik Tuzle,dr.sc. Zijad Lugavić, danas su svečano potpisali ugovor o namjenskom korištenju doniranih sredstava u iznosu od 30.000,00 KM, koja će se iskoristiti za sufinansiranje projekta “Sanacija objekta – Dom kulture u Mjesnoj zajednici Požarnica”.

Tokom potpisivanja u Gradskoj upravi Tuzle, ministar Dizdar istakao je važnost ovog projekta i pohvalio napore Grada Tuzle u apliciranju za sredstva, te kazao:”Grad Tuzla je jedan od gradova koji to zaslužuje, s obzirom da je delegirao i najkvalitetnije projekte prilikom apliciranja na javni poziv.”

Gradonačelnik Lugavić, iskazujući zahvalnost na podršci i donaciji, istakao je važnost revitalizacije Doma kulture u Mjesnoj zajednici Požarnica.”Zahvaljujem se ministru Dizdaru i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na podršci i financijskoj pomoći. Projekt “Sanacija objekta – Dom kulture u Mjesnoj zajednici Požarnica” ima za cilj obnoviti i unaprijediti kulturni centar u Požarnici te stvoriti bolje uvjete za različite kulturne aktivnosti i događaje u toj zajednici. Donacija Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica bit će od velike pomoći u ostvarivanju tog cilja,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Ovaj ugovor predstavlja značajan korak u stvaranju boljih uslova i kvalitetnijeg života za građane Mjesne zajednice Požarnica.

Grad Tuzla