Obavještenje o produženju roka za prijavu na Javni poziv nezaposlenim osobama iz Tuzle

25. Aprila 2022.

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle obavještava sve zainteresovane nezaposlene osobe nastanjene na području grada Tuzle, da je rok za prijavu na Javni poziv nezaposlenim osobama produžen.

Prijave se mogu predati do petka  6.5.2022. godine u Centar za pružanje usluga građanima (šalter sala) Grada Tuzle ili putem pošte, kako je naznačeno u Javnom pozivu.

Grad Tuzla, u okviru provedbe Projekta „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, kojeg podržava Međunarodna organizacija rada, uz finansijsku podršku Evropske unije i Grada Tuzle, poziva nezaposlene osobe iz Tuzle, prijavljene na evidenciju Biroa za zapošljavanje Tuzla, da se prijave za učešće u programu prekvalifikacije za deficitarna zanimanja: zidar, električar i zavarivač, koja su utvrđena analizom lokalnog tržišta rada, s ciljem sticanja kvalifikovanog znanja radi lakšeg pronalska zaposlenja kod poznatih poslodavaca, članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Tuzla, formiranog u okviru provedbe navedenog Projekta.

Kompletan tekst javnog poziva kao i pripadajući obrazac može se preuzeti u Centru za pružanje usluga Grada Tuzle, JU Služba za zapošljavanje TK- Biro za zapošljavanje Tuzla i na sljedećim linkovima:

Javni poziv za prekvalifikacije ILO 25.04.2022
Prijavni obrazac

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu ili na broj telefona 035/307- 380 svakim radnim danom od 08.00-16.00 sati.

 

Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu