Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima

18. Oktobra 2022.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle  koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i  Registar klijenata, da su u cilju ostvarivanja prava na federalne i kantonalne poticaje, obavezni prijaviti plan proizvodnje za narednu godinu, najkasnije do 15.11. 2022. godine.

 Obaveza prijave plana proizvodnje regulisana je članom 6. federalnog Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine Federacije BiH“, broj: 54/21) i članom 5. Pravilnika o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji („Službene novine Tuzlanskog kantona“, broj: 14/20).

Prijave se podnose na propisanom obrascu (Obrazac PPP) koji se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima (Šalter sala), te u kancelariji br. 223., u zgradi Gradske uprave, svakog radnog dana od 8 do 15:30 sati.  

Popunjene prijave plana proizvodnje, također se predaju u Centar za pružanje usluga građanima (šalter – prijem zahtjeva).

 Za sve dodatne informacije možete se obratiti Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle,  putem telefona 035/307-386.

 

Grad Tuzla

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu