Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima

18. Oktobra 2021.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle  koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i  Registar klijenata, da su u cilju ostvarivanja prava na federalne i kantonalne poticaje, obavezni prijaviti plan proizvodnje za narednu godinu, najkasnije do 15.11. 2021. godine.

Obaveza prijave plana proizvodnje regulisana je članom 6. federalnog Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine Federacije BiH“, broj: 54/21) i članom 5. Pravilnika o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji („Službene novine Tuzlanskog kantona“, broj: 14/20 i 15/

Prijave se podnose na propisanom obrascu Obrazac PPP (prijava plana proizvodnje) koji se može preuzeti i u Centru za pružanje usluga građanima (Šalter sala) u zgradi Gradske uprave, svakog radnog dana od 8 do 15:30 sati.  

Popunjene prijave plana proizvodnje, također se predaju u Centar za pružanje usluga građanima (šalter – prijem zahtjeva).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle,  putem telefona 035/307-386.