Obilježeno 103 godine Radničkog sportskog društva “Sloboda” Tuzla i 75 godina Atletskog kluba Sloboda Tehnograd

21. Decembra 2022.

Povodom obilježavanja 103 godine Radničkog sportskog društva “Sloboda” Tuzla i 75 godina Atletskog kluba Sloboda Tehnograd, sinoć je u Ateljeu Ismet Mujezinović upriličena “Crveno-crna noć”.

“Nalazimo se u prelijepom ambijentu, okruženi velikim brojem uspješnih sportista, koji su postigli odlične rezultate. Činjenica da od ukupno 16 olimpijaca iz našeg grada, njih šest dolazi iz AK Sloboda Tehnograd potvrđuje koliko je atletski klub značajan za ovaj grad. Crveno-crna noć još jednom pokazuje srce Tuzle, da čitava Tuzla živi i diše za “Slobodu”, za sport, za mlade i građane koji žele da se bave bilo kojim sportskim, pa i rekreativnim aktivnostima. U ovom radničkom sportskom društvu mogu naći dobrog partnera, koji će im na stručni i profesionalni način pomoći da se bave sportom. Znamo da je veliki broj klubova, koji pripadaju RSD “Sloboda”, tokom ove 103 godine iznjedrio veliki broj svjetski poznatih imena.

Siguran sam da će i u budućem periodu, uz stručan rad, svi ovi klubovi odgajati mlade u duhu dobrih sportista, etičkih i moralnih vrijednost, koji će biti spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima i izazovima koji će biti pred njima. Uvjeren sam da će ove mlade generacije biti spremne da izgrade naše društvo na još bolji način, da ga nadograde sa moralnim, profesionalnim i etičkim standardima i da naprave kvalitetniji ambijent za život svih građanki i građana Tuzle.

Čestitam Radničkom sportskom društvu “Sloboda” na 103 godine i Atletskom klubu Sloboda Tehnograd na 75 godina uspješnog rada”, – poručio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Ovom prilikom najuspješnijim sportistima AK Sloboda Tehnograd, sportskim radnicima i prijateljima kluba dodijeljena su priznanja.