Održan sastanak sa predstavnicama Crvenog križa Tuzlanskog kantona

16. Marta 2023.

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao se danas, 16.03.2023. godine, sa predstavnicama Crvenog križa TK, sekretarkom Crvenog križa TK, Merimom Sarajlić i  koordinatoricom za međunarodnu saradnju i projekt menadžericom za programske aktivnosti,  Tanjom Bijedić. Sastanku je prisustvovala i Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Povod sastanka bio je upoznavanje sa rezultatima realizacije programskih aktivnosti Crvenog križa TK na području grada Tuzle, te razgovor o vizijama i idejama vezano za buduće aktivnosti Crvenog križa TK.

Na sastanku se razgovaralo o realizovanim i budućim aktivnostima vezano za kampanju promocije zdravog i aktivnog starenja i program “Njega i pomoć u kući”, kao i o mogućnostima uspostave edukacijskog centra za osoblje Crvenog križa TK u Tuzli.

Gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić je ovom prilikom izjavio da će Grad Tuzla, kao i do sada i u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti pružati podršku Crvenom križu TK u realizaciji budućih projekata i aktivnosti, u cilju unapređenja pružanja usluga od strane Crvenog križa TK i kvalitete života ciljnih grupa, a naročito građana treće životne dobi i socijalno ugroženih građana.