Održana četvrta redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla

28. Februara 2017.

Dana 27.02.2017. godine, održana je četvrta redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla. U prvom (TEMATSKOM) dijelu četvrte sjednice, vođena je RASPRAVA O PROBLEMATICI AEROZAGAĐENJA i usvojen nacrt Odluke o snabdijevanju grada toplotnom energijom, koji je upućen u javnu raspravu, koja će trajati 60 (šezdeset) dana. Prvom dijelu sjednice prisustvovali su predstavnici Federalnog ministarstva za turizam i okoliš, JP „Elektroprivreda“ BiH d.d. Sarajevo, Termoelektrane Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo TK, JKP Centralno grijanje Tuzla, JZU Dom zdravlja sa poliklinikom dr.Mustafa Šehović. U okviru rasprave o problematici aerozagađenja usvojeno je 20 zaključaka, koji sadrže mjere koje će preduzeti Grad Tuzla iz svoje nadležnosti za smanjenje aerozagađenja, kao i prijedlozi za mjere, koje trebaju donijeti viši nivoi vlasti i koji će biti upućeni Vladi Federacije BiH, Vladi TK i Elektroprivredi BIH.

U drugom redovnom dijelu sjednice Gradskog vijeća Tuzla usvojene su Odluke o redefinisanju statusa JU Narodno pozorište Tuzla i JU Narodna i univerzitetska biblioteka Tuzla, Odluka o načinu dodjeljivanja javnih priznanja u 2017. godini, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu pribavljanja nekretnina u vlasništvu Grada Tuzla, te Izvještaj o radu i poslovanju JU Dom penzionera Tuzla.

Zbog preobimnog dnevnog reda četvrta redovna sjednica će biti nastavljena početkom marta 2017. godine, a zaključke sa prvog dijela sjednice možete pogladati OVDJE.