Održana prezentacija Doma prirode na Ilinčici nevladinim organizacijama

1. Juna 2023.

Danas je održana prezentacija Doma prirode na Ilinčici, koji se nalazi u sastavu JU Centra za kulturu Tuzla, namijenjena nevladinim organizacijama koje djeluju na području grada Tuzle. Namjera je prostorije Doma prirode predstaviti kao mjesto za održavanje radionica, edukacija, manifestacija i sličnih događaja. Prostorije imaju kapacitet od otprilike 30 mjesta, a također su dostupni smještajni kapaciteti za prenoćište i velika terasa za organizaciju različitih događaja i druženje.

Direktor JU Centar za kulturu Tuzla,kazao je da su prostorije Doma prirode na Ilinčici idealne za treninge, edukacije, prezentacije i slične aktivnosti. Pozvao je sve zainteresirane nevladine organizacije da iskoriste priliku i prostorije koriste za realizaciju planiranih aktivnosti.

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić istakao je da Grad Tuzla ima brojne planove za obogaćivanje sadržaja na Ilinčici ove godine. Jedan od tih planova je izgradnja adrenalinskog parka koji će uključivati vještačku stijenu za penjanje i zip-line. Također, uskoro će biti dostupni bicikli za brdski biciklizam kako bi posjetitelji mogli uživati u aktivnostima i na otvorenom.

Cilj prezentacije je da doprinese jačanju saradnje između nevladinih organizacija i JU Centra za kulturu Tuzla, te da prostorije Doma prirode na Ilinčici postanu popularno odredište za različite obrazovne, kulturne i rekreativne aktivnosti.

Grad Tuzla