Počela manifestacija “Zima u Tuzli”

9. Decembra 2022.

Danas je zvanično počela tradicionalna manifestacija „Zima u Tuzli“, koja će trajati do 8. januara naredne godine. Trg slobode mjesto je na kome će u pomenutom periodu biti organizovan veliki broj koncerata, a obrtnici i ugostitelji potrudit će se svojom ponudom upotpuniti praznični ugođaj. Večeras će sve prisutne zabavljati bh muzička zvijezda Ilma Karahmet.

Prema riječima vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. Zijada Lugavića, prioritet ovog događaja jeste da se građanima i posjetiocima Tuzle učini boravak i život kvalitetnijim i boljim u zimskim i prazničnim danima.

˝Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ je veoma značajna za naš grad, naše sugrađanke i sugrađane, privredne subjekte, ali i sve naše drage goste koje u ovom periodu dolaze u naš grad Tuzlu. Imat ćemo veoma kvalitetan zabavni program koji će uljepšati zimske dane i noći, poboljšati i unaprijediti kvalitet života građana u ovom zimskom periodu. S druge strane, mi na ovaj način pomažemo privrednicima i obrtnicima koji realizuju svoje djelatnosti na području grada Tuzle˝, istakao je dr. Lugavić i dodao da će Tuzla i ove godine biti jedan od centara novogodišnjih dešavanja u regionu, a da će se, uz trend rasta broja posjetilaca i interesovanja za događaj, u budućnosti aktivnosti širiti i na druge dijelove grada.