Počinje izgradnja fiskulturne sale za OŠ Sjenjak u Tuzli

6. Oktobra 2017.

Danas je položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale za OŠ Sjenjak u Tuzli. Kamen temeljac zajednički su položili Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle i Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.

„Lijep je ovo projekat. Premijer Vlade TK Bego Gutić i ja smo se dogovorili, da zajedničkim snagama Vlada TK i Grad Tuzla podignu sportsku dvoranu ovdje, za učenike OŠ Sjenjak i tako ćemo i uraditi. Dio sredstava će biti izdvojen ove godine, a drugi dio naredne godine. Mislim da će to biti blagovremeno ostvareno. A preko puta ove škole mi smo planirali, na ovome velikom placu, koji će pola biti zgrada, tamo na strani prema zapadu, a ovaj prostor prema školi biti će jedan veliki, po visokim standardima dobro uređeni park. Ovo je jedna dobra, zajednička aktivnost Vlade TK i Grada Tuzle i vidjet ćete kako će to uroditi plodom“ izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Planirano je da radovi budu okončani u septembru naredne godine, kako bi učenici i nastavnici, u narednoj školskoj godini, mogli korisiti prostor za nastavni proces. Vrijednost radova procjenjuje se na iznos od oko
470.000 maraka. Prema ranije utvrđenom dogovoru iz Budžeta Vlade TK ove godine biti će osigurano 150.000 KM, dok će Grad Tuzla izdvojiti 50.000. Naredne godine Vlada TK će osigurati 170.000, a Grad Tuzla 100.000 KM.