Posjeta komandanta EUFOR LOT kuće u Tuzli gradonačelniku Tuzle

27. Jula 2022.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas u posjetu Lothara Leitnera, komandanta EUFOR LOT  kuće u Tuzli.

Lothar Leitner zahvalio je gradonačelniku na srdačnoj dobrodošlici i istakao kako je po dolasku u Tuzlu primijetio velike pozitivne promjene i napredak u gradu, što je, prema njegovim riječima, pokazatelj aktivnosti Gradske uprave i gradonačelnika.

Povod za razgovor bio je upoznavanje sa sigurnosnom situacijom u gradu Tuzli, budući da EUFOR prati dešavanja u Bosni i Hercegovini i želi da pomogne tamo gdje je pomoć potrebna. Lothar Leitner istakao je da smatra da i Bosna i Hercegovina treba biti dio Evropske unije.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je, također, izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg susreta i naglasio da su snage EUFOR-a dobrodošle i da je Grad Tuzla uvijek spreman na komunikaciju i saradnju kada je u pitanju sigurnost građana i cijele Bosne i Hercegovine. Glavna tema razgovora bila je euroatlantski sistem sigurnosti u Bosni i Hercegovini: „Nama je sigurnost prioritet, a zbog toga i pristupanje Bosne i Hercegovine NATO-u, jer smo doživjeli rat 90-tih godina. Vaš posao čuvanja mira lakše ćete realizirati ako u to uključite Bosnu i Hercegovinu i one koji su iz Bosne i Hercegovine i Balkana došli u zapadne zemlje“, istakao je gradonačelnik.

Grad Tuzla