Prijem za delegaciju iz Ukrajine

4. Decembra 2014.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se danas, 4.12.2014.godine, sa delegacijom iz Ukrajine, koju čine predstavnici nevladinih organizacija i javnih ustanova iz gradova koji su zahvaćeni ratnim sukobima i gradova koji se nalaze u neposrednoj blizini sukobima zahvaćenog područja.

Delegacija iz Ukrajine posjetila je danas Tuzlu u sklopu višednevne posjete BiH, sa namjerom da u razgovoru sa predstavnicima vlasti, javnim ustanovama i nevladinim organizacijama u BiH nauče iz primjera suživota za vrijeme rata u BiH i o aktivnostima izgradnje mira nakon njegovog završetka do danas.

S tim u vezi, povod razgovora sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem bio je upravo saznanje da je Tuzla jedinstven primjer grada koji njeguje dugogodišnju tradiciju promocije tolerancije, multikulturalnosti i suživota. Također, gradonačelnik Imamović razgovarao je sa predstavnicima delegacije iz Ukrajine o trenutnoj situaciji u njihovim gradovima i o aktivnostima u cilju što boljeg informisanja svjetske javnosti o dešavanjima u kritičnim područjima, te o načinima pružanja pomoći izbjeglicama i onima kojima je najpotrebnija.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Tuzle delegacija je posjetila nekoliko nevladinih organizacija u Tuzli.