Prijem za mlade iz Tuzle koji su ostvarili vrhunske rezultate na Sedmom međunarodnom „Brainobrain fest 2022“

6. Septembra 2022.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, upriličio je danas posjetu za mlade iz Tuzle, koji su na Sedmom međunarodnom online abakus takmičenju „Brainobrain fest 2022“, na kojem se takmičilo 23,537 djece iz 72 države svijeta, osvojili prvu i drugu nagradu u svojim uzrasnim i programskim kategorijama.

Emin Avdagić, Iman Mušanović i Muhamed Jusić proglašeni su šampionima, dok su u kategoriji najmađih, Una Mešković, Tamara Sulejmanović i Leo Husić, osvojili srebrene medalje.

Brainobrain je svjetski certificirani program za djecu uzrasta četiri do četrnaest godina, koji je namijenjen kompletnom razvoju ličnosti djece, i koji se sedamnaest godina uspješno implementira u cijelom svijetu.

Alma Ćorić, trenerica Brainobrain, ovom prilikom je izjavila, „Naši učesnici su se takmičili na Sedmom  međunarodnom Brainobrain festivalu, i donijeli smo u Tuzlu tri šampionske titule i tri srebrne medalje. Takmičenje se organizovalo online, s obzirom na pandemiju Corona virusa, tako da su čak i najmlađi učesnici koristili laptop i koristeći abakus računali i unosili rezultate na računaru, što je zahtijevalo dosta angažmana od strane roditelja, sa kojima je saradnja bila na zavidnom nivou.“

„Nama je veoma drago što u našem gradu imamo ovakav potencijal i ne trebamo da se bojimo za svoju budućnost. Veoma nam je značajno što se ove aktivnosti odvijaju u okviru našeg Centra za kulturu, jer Centar za kulturu našim mladima pruža veoma dobru pomoć u njihovom ličnom razvoju. Siguran sam da Grad Tuzlu sa ovakvom mladosti očekuje svijetla i dobra budućnost, rekao je Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.