Radni sastanak sa predstavnicima Turističke patrole Tuzlanskog kantona

7. Septembra 2017.

U Gradskoj upravi Tuzla, danas je održan radni sastanak, kojem su prisustvovali gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima i predstavnici Turističke patrole Tuzlanskog kantona. Projekat se realizira u saradnji sa relevantnim službama i osobama iz lokalnih zajednica, organiziranim posjetama i obilascima svake od 13 općina TK.

“Značajno je da Turistička patrola TK obiđe sve općine i što veći broj turističkih destinacija, da razmjene mišljenja sa lokalnim vlastima. Ovo je bio jedan veoma dobar i koristan sastanak, bilo je i komplimenata, nejasnih situacija koje smo kroz dijalog razjasnili, a bilo je i primjedaba, koje su veoma korisne. Zahvalan sam za svaku primjedbu, na primjer, kako da u grad uđu turistički autobusi, treba li bolja organizacija saobraćaja i slično. Veoma sam zadovoljan nakon ovog sastanka i veoma je dobro da se bavimo turizmom, kao jednim od važnih strateških pravaca razvoja i privredne grane koja se najbrže razvija. Ovo je vrijeme turizma i moramo se uklopit,i i Tuzla i druge općine TK, kako bismo što prije iskoristili potrebu turista iz cijele Evrope i svijeta da obilaze različite nove turističke destinacije”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Projekat Turistička patrola pokrenut je u cilju otkrivanja turističkih vrijednosti, potencijala i resursa koje bi se u narednom periodu mogle iskoristiti ili unaprijediti. Članove patrole čine službenici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, Turističke zajednice TK, te nadležnih kantonalnih javnih ustanova i organizacija.