Radni sastanak vd gradonačelnika Lugavića sa javnim preduzećima i ustanovama

9. Februara 2023.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc, Zijad Lugavić, održao je danas, u četvrtak, 9.2.2023. u prostorijama Grada Tuzle, radni sastanak sa direktorima i direktoricama javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Grad Tuzla. Na sastanku je razgovarano o realizaciji planova i programa rada u 2023. godini, sa posebnim naglaskom na aktivnosti koje se odnose na unapređenje usluga koje ova preduzeća i ustanove pružaju građanima Tuzle.

Nakon što su upoznali vd gradonačelnika sa programima i planovima za 2023., kao i sa određenim problemima sa kojima se susreću, ali i načinima njihovog rješavanja,  učesnici sastanka su se složili da je potrebno u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi se još više povećali kvalitet usluga i transparentnost u radu prema korisnicima usluga, te uveden bolji, efikasniji kvalitet upravljavljanja procesima.

„Naš zajednički cilj je povećanje integriteta rada gradske uprave, gradskih preduzeća i ustanova i unapređenje povjerenja građana u javnu upravu, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života naših sugrađana i sugrađanki“, poručio je vršilac dužnosti gradonačelnika Lugavić učesnicima radnog sastanka.