Rekonstruisana dionica puta u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica

13. Januara 2023.

Tuzlansko prigradsko naselje Lipnica danas je, u prisustvu saradnika, obišao vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, gdje je u proteklom periodu između ostalog rekonstruisana dionica puta u dužini od oko 200 metara.

“Ovo je nastavak aktivnosti koje radimo kako u gradskim tako i u prigradskim mjesnim zajednicama. Vodimo računa o svim građankama i građanima grada Tuzle jer su svi oni jednaki i želimo da tretiramo svakog građanina na isti način, a ovo je još jedan dokaz toga. U ovoj godini ćemo nastaviti sa infrastrukturnim projektima, tako da, u razgovoru sa našim sugrađanima, predstavnicima mjesnih zajednica, zajednički dogovaramo prioritete i na takav način ih realizujemo. Želimo da što više sarađujemo sa našim građanima, da slušamo njihove zahtjeve i zajednički određujemo prioritete”, – poručio je dr. sc. Lugavić.

“U toku protekle godine provedena je tenderska procedura za 75 putnih pravaca, od čega je većina tih projekata okončana. U skladu sa povoljnim vremenskim uslovima radovi na još sedam ugovora trebaju biti okončani. Za dvanaest putnih pravaca uskoro očekujemo potpisivanje ugovora. Za tekuću godinu pripremili smo izradu tenderske dokumentacije za oko 30 putnih pravaca”, – istakao je Nedžad Delić šef odjeljenja za izgradnju, u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.