Šefica Misije OSCE-a BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec, u posjeti gradonačelniku Tuzle

5. Decembra 2019.

U četvrtak, 5.12.2019. godine, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima upriličio je prijem za Šeficu Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadoricu Kathleen Kavalec. Sastanku je prisustvovao i šef Terenskog ureda OSCE-a u Tuzli, Damir Gnjidić.

Na sastanku u Gradskoj upravi Tuzle, razgovaralo se o aktuelnim temama u Tuzli i Bosni i Hercegovini, o projektima, programima i aktivnostima terenske kancelarije OSCE-a u Tuzli. Ambasadorica Kathleen Kavalec izrazila je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Gradskom upravom Tuzle, te pohvalila rad terenske kancelarije OSCE-a u Tuzli, kao i saradnju koju ostvaruju.

Gradonačelnik Tuzle izrazio je zahvalnost na posjeti, te detaljno obrazložio aktuelnu situaciju u Gradu Tuzli i ambasadoricu Kavalec upoznao sa projektima koji su u toku i koji se planiraju u budućnosti, a koje realizira Gradska uprava Tuzle. Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za evropska i evroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, ambasadorica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini 24. septembra 2019. godine, te joj ovo bila i prva posjeta Gradu Tuzli i gradonačelniku Jasminu Imamoviću.