U Gradskoj upravi održan sastanak sa predstavnicima MZ Drijenča

1. Juna 2023.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Miralem Mulać, sastali su se danas sa župnikom fra Franjom Martinovićem i predsjednikom MZ Drijenča (Općina Čelić), Vinkom Pavlovićem.

Na sastanku su razgovarali o aktuelnim problemima koji se tiču građana ove mjesne zajednice, a posebno su istakli problem putne infrastrukture na području MZ Gornja Obodnica u Tuzli, koja vodi ka mjesnoj zajednici Drijenča, kao najvažnije pitanje koje treba riješiti uz podršku Grada Tuzle.

Gradonačelnik Lugavić istakao je opredjeljenost Grada Tuzle u rješavanju infrastrukturnih problema na lokalnoj razini i spremnost da sarađuje sa mjesnim zajednicama kako bi poboljšali kvalitet života građana.

Pomoćnik gradonačelnika Mulać je u vezi s tim izjavio da su aktivnosti na obilaznici puta već uvrštene u plan i program rada Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, te da će se uskoro krenuti s njihovom realizacijom. Ova inicijativa predstavlja korak ka rješavanju problema putne infrastrukture na području MZ Gornja Obodnica koja je povezana sa mjesnom zajednicom Drijenča u Općini Čelić, a Grad Tuzla će pružiti podršku u tom procesu.

Grad Tuzla