Upriličena posjeta predstavnika danskog Parlamenta i Socijaldemokratske partije Danske

6. Jula 2022.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović sa saradnicima, sastao se danas, 06.07. 2022. godine, sa delegacijom iz Kraljevine Danske, koju su činili zastupnici danskog Parlamenta i članovi Socijaldemokratske partije Danske, čija je predsjednica premijerka Kraljevine Danske. Sastanku su prisustvovali i članovi Skupštine TK Dževad Hadžić i Azra Okić (SDP BiH).

Gradonačelnik Jasmin Imamović upoznao je goste iz Danske sa trenutnom situacijom u gradu Tuzli, te sa najznačajnijim realizovanim projektima i strateškim pravcima razvoja koji su doprinijeli razvoju grada u posljednjih dvadeset godina. Članice parlamentarne delegacije iz Danske izrazile su zadovoljstvo što je Tuzla decenijama uporište zajedničkog života i socijaldemokratije i što posljednjih godina bilježi dobre razvojne rezultate.

Dževad Hadžić i Azra Okić su upoznali goste sa planovima SDP-a za Tuzlanski kanton. Posebna tema razgovora bili su  ekologija i obrazovanje. Razgovaralo se i o euroatlanskoj budućnosti Bosne i Hercegovine. Dogovoreno je unaprijeđenje saradnje i konkretizirani su oblici i polja saradnje dviju sestrinskih partija.

Grad Tuzla