Uručene donacije od strane predstavnika Lions Club-a iz provincije Ravenna

28. Novembra 2014.

Danas, 28. 11. 2014. godine, u posjeti Tuzli boravila delegacija iz Provincioje Ravenna, na čelu sa Albertom Rebuccijem, direktorom Odjela za projekte i politike EU u Provinciji Ravenna, te ujedno i ovlaštenim predstavnikom Regije Emilia Romagna. U delegaciji su bili i predstavnici Lions kluba iz Ravenne, Carlo Simoncelli i Davide Ceccato.

Povod posjete Tuzli i sastanka sa gradonačelnikom Tuzle, Jasminom Imamovićem, bilo je uručivanje donacija u vidu kućanskih aparata porodicama sa područja grada Tuzla, čije su kuće stradale u prirodnoj nesreći. Donacije su uručene u ime Lions kluba Ravenna, u znak dugogodišnjeg prijateljstva između Grada Tuzla i Provincije Ravenna.

Kako je rekao gospodin Rebucci, posjeta Tuzli ujedno je i prilika za predstavnike Provincije Ravenna da istraže mogućnosti i potrebe kako bi u budućnosti obezbijedili projekte pomoći iz fondova Regije Emilia Romagna, te fondova EU. Također, razgovarano je i o mogućnostima zajedničkog apliciranja od strane Provincije Ravenna i Grada Tuzla na EU programe za 2015. godinu. Nakon sastanka, delegacija iz Provincije Ravenna i predstavnici Gradske uprave obišli su lokacije na području grada Tuzla na kojima su registrovana klizišta i oštećene ili potpuno uništene stambene jedinice, te su dogovorene naredne aktivnosti sa ciljem obezbjeđenja sredstava za pripremu projekata sanacije klizišta i drugih projekata saniranja posljedica prirodne nesreće.