OBAVJEŠTENJE za poljoprivredne proizvođače sa područja grada Tuzla

8. Januara 2016.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla  koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i  Registar klijenata, da su u skladu sa Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, obavezni prijaviti planirani obim i vrstu proizvodnje, za 2016. godinu, najkasnije do 31.03.2016. godine.

Naglašavamo da se planirani obim i vrste  poljoprivredne proizvodnje po kulturama, kao i brojno stanje stočnog fonda po vrstama, mogu prijaviti samo jednom u toku godine, najkasnije do 31.03.2016. godine.

Upozoravaju se poljoprivredni proizvođači da je prijava poljoprivredne proizvodnje na gazdinstvu obavezna i uvjet za ostvarivanje prava na bilo koji oblik novčane podrške u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Prijave se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti grada Tuzla, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a popunjene prijave se predaju u pisarnicu grada Tuzla.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti grada Tuzla, ili putem telefona 035/307-391 i 035/307-413.

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti

 

Obrazac možete preuzeti i putem stranice: