Grad Tuzla podržao kampanju “Budi junak svoje zajednice”

4. Decembra 2015.

Pod nazivom “Ja sam junak svoje zajednice” danas je u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra, u Tuzli, održana konferencija u okviru kampanje “Budi junak svoje zajednice”, započete 12.08.2015. godine na Međunarodni dan mladih.

Okupljenim učesnicima, pretežno mladima, u ime Gradske uprave, obratila se Ernesa Mešić, rukovodilac odjeljenja za Društvene djelatnosti Grada Tuzla.

“Moram izraziti zadovoljstvo brojem prisutnih na ovoj konferenciji i to je ono što nas inspiriše, zainteresovanost mladih ljudi za aktivizam, koji pokazuju da imaju volju, želju, ideje i snagu da ih u zajednici prezentuju i realizuju. Grad Tuzla i Fondacija tuzlanske zajednice mogu biti ponosni na mlade koji pokazuju ideje i to koliko su one dobre, realistične, koliko mogu uljepšati našu svakodnevnicu. Kroz različite programe, Gradske uprava nastoji, obuhvatiti i podržati aktivnosti uspješnih mladih, jer su zahvaljujući zajedničkom senzibilitetu, vrata Gradske uprave, u skladu sa mogućnostima, otvorena za saradnju u realizaciju vaših ideja. Grad Tuzla pomaže mlade kroz sport, umjetnost, kulturu ali i poduzetništvo, i to ne samo finansijski već i kao partner u implementaciji projekata, a iz jednog takvog, prije nekoliko godina nastala je i FTZ.

Mnogo projekata je realizovano ali isto tako predstoji mnogo onih koje treba sprovesti u djelo, jer mladi žive sadašnjost, a naredne generacije trebaju preuzeti budućnost. Zajedničkim radom i uz pomoć Gradske uprave možete ljepšom učiniti zajednicu u kojoj živimo” – u svom uvodnom obraćanju izjavila je Ernesa Mešić, rukovodilac odjeljenja za Društvene djelatnosti Grada Tuzla.