Gradonačelnik Lugavić posjetio MZ Mosnik gdje su u toku radovi na sanaciji puta u ulici Amalije Lebeničnik

5. Jula 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i mjesne zajednice, dr.sc. Miralem Mulać, posjetili su Mjesnu zajednicu Mosnik gdje su u toku radovi na sanaciji putne infrastrukture u ulici Amalije Lebeničnik.

“Na ovoj lokaciji smo imali veliki broj zahtjeva građana zbog neuslovnosti putne komunikacije. U Budžetu za 2024. godinu planirali smo sredstva za reparaciju ove ulice, te je izdvojeno oko 200 hiljada konvertibilnih maraka. Radovi su počeli prije nekoliko dana, i očekujemo da će nakon sanacije ulice i trotoara uslovi za život biti znatno kvalitetniji. Posebno nam je važno poboljšanje bezbjednosti za djecu koja pohađaju osnovnu školu u neposrednoj blizini. Zahvaljujem se svim vijećnicama i vijećnicima koji su jednoglasno usvojili Budžet za 2024. godinu, omogućivši realizaciju ovih komunalnih i drugih projekata definisanih Budžetom”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Ovaj projekt predstavlja još jedan dokaz opredijeljenosti Gradske uprave Tuzle da unaprijedi komunalnu infrastrukturu, odgovarajući na zahtjeve građana i građanki.

Grad Tuzla