Gradonačelnik Lugavić razgovarao i družio se s mladima na izletištu Ilinčica

4. Novembra 2023.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, danas je proveo vrijeme u druženju sa mladima iz našeg grada. U sklopu projekta “I družba je služba,” Omladinski pokret “Revolt” organizovao je izlet i druženje na  izletištu Ilinčica, pružajući mladima priliku da neposredno komuniciraju sa gradonačelnikom Lugavićem.

U prirodnom okruženju izletišta Ilinčica, mladi su razgovarali sa gradonačelnikom, o problemima i izazovima sa kojim se susreću u lokalnoj zajednici. Zahvalili su se gradonačelniku Lugaviću na njegovom angažmanu i podršci ovoj važnoj inicijativi. Dijelili su svoje vizije i želje za promjenama, te postavljali pitanja gradonačelniku Tuzle, koji je s pažnjom slušao, te odgovarao i davao smjernice za rješavanje tih izazova.

Druženje je bilo i prilika da gradonačelnik Lugavić, iskaže svoju podršku inicijativama usmjerenim na unapređenje života mladih i zajednice u cjelini.

Projekt “I družba je služba,” koji provodi Omladinski pokret “Revolt,” ima za cilj unaprijediti komunikaciju između mladih i predstavnika lokalne vlasti kroz niz edukativnih radionica i neformalnih aktivnosti. Projekt je podržan od strane Grada Tuzla kroz Grant za projekte za mlade i realizuje se od juna do decembra ove godine.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, izrazio je svoju zahvalnost Omladinskom pokretu “Revolt” na organizaciji ovog događaja, te nagalsio važnost dijaloga između generacija i zajedničkog rada na stvaranju bolje budućnosti za mlade i čitavu zajednicu.

Grad Tuzla