Gradonačelnik Lugavić se družio sa mališanima iz Predškolske ustanove “Aladin”

23. Novembra 2023.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je danas svečanoj priredbi mališana iz Predškolske ustanove “Aladin” u Tuzli, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koja je realizovane u okviru projekta “Domovini s ljubavlju”. Mališani su sa svojim odgajateljima u vrtiću pripremili poseban program za gradonačelnika Lugavića, uputivši svoje čestitke kroz pjesme i recitacije posvećene rođendanu  naše domovine.

Gradonačelnik Lugavić je izrazio  zahvalnost na toplom prijemu i predivnoj priredbi, te kazao: “Velika mi je čast i zadovoljstvo prisustvovati jednoj ovakvoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti. Zahvaljujem se djeci, gostima iz Udruženja “Koraci nade”, koji su uljepšali današnji dan,  direktorici, vaspitačicama na trudu i radu, ali i roditeljima na podršci. Ima li išta ljepše nego vidjeti djecu koja su nam se pokazala u najljepšem svjetlu, i kada vidimo kakvu budućnost naš grad i država imaju? Ponosan sam na naše najmlađe sugrađanke i sugrađane, te im želim da postanu najbolji ljudi što mogu biti, da nas vode u jednu lijepu budućnost naše države Bosne I Hercegovine”.

Projekt “Donmovini s ljubavlju” ima za cilj upoznavanje najmlađih sugrađana sa značajem Dana državnosti, ali i povezivanje djece s lokalnim liderima. Gosti na priredbi bili su i djeca korisnici usluga Centra za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” iz Tuzle.

Grad Tuzla