Gradonačelnik Lugavić se sastao sa Mirzom Mustafagićem i predstavnikom Fondacije tuzlanske zajednice u povodu humanitarne kampanje “I ti možeš biti ta osoba”

13. Novembra 2023.

U znaku pružanja podrške humaniranoj kampanji “I ti možeš biti ta osoba”, koju su pokrenuli bosanskohercegovački influenseri, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić,  sastao se danas u Gradskoj upravi sa Mirzom Mustafagićem i predstavnikom Fondacije tuzlanske zajednice, Ismetom Sokoljaninom.

Inicijativa “I ti možeš biti ta osoba”, predvođena bosanskohercegovačkim influenserima, na čelu s Tuzlakom, Mirzom Mustafagićem, u saradnji s Fondacijom tuzlanske zajednice, ima za cilj prikupljanje sredstava za nabavku medicinske i druge opreme, s namjerom poboljšanja uslova boravka onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

U konkretnnom gestu podrška, gradonačelnik Lugavić donio je odluku o uplati sredstava iz “Tekuće rezerve gradonačelnika” u visini od 10.000,00 KM na poseban humanitarni račun Fondacije tuzlanske zajednice. “Ova inicijativa predstavlja samo jedan od koraka koje Grad Tuzla poduzima kako bi unaprijedio zdravstveni sistem i osigurao bolje uslove za liječenje građanki i građana, te će i dalje raditi na unapređenju i pružati podršku projektima koji doprinose boljem zdravstvenom standard naših sugrađana. Podrška Grada Tuzle u ovakvim i sličnim akcijama je neupitna”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Gradonačelnik je izrazio ponos i zahvalnost građankama i građanima, kao i privrednim i drugim organizacijama, koji su svojom izvanrednom solidarnošću i brzim reakcijama istakli Tuzlu kao posebnu, društveno osjetljivu i humanu zajednicu, te se još jednom zahvalio Mirzi Mustafagiću bosanskohercegovačkim influenserima i Fondaciji tuzlanske zajednice na inicijativi za pokretanje akcije.

Sudionici sastanka su saglasni da ovakvi primjeri zajedničke solidarnosti budu inspiracija svima, jer samo zajedno se mogu ostvariti ciljevi. Grad Tuzla i dalje ostaje posvećen unapređenju kvalitete života građanki i građana Tuzle, te će nastaviti raditi na ostvarivanju tih ciljeva.

Grad Tuzla