Gradonačelnik Lugavić uveličao obilježavanje 35 godina od osvajanja titule prvaka Evrope KK Jedinstvo Tuzla

10. Maja 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, uveličao je obilježavanje 35 godina od osvajanja titule prvaka Evrope, duple krune prvaka Jugoslavije te osvajanja kupa Jugoslavije, kao i 73 godine od osnivanja Košarkaškog kluba Jedinstvo Tuzla. Svečanost je održana u Narodnom pozorištu u Tuzli, gdje je upriličena i promocija dokumentarnog filma prikazujući velike uspjehe KK Jedinstvo Tuzla.

Čestitajući važan jubilej, gradonačelnik Lugavić je istaknuo važnost obilježavanja događaja kazavši: “Ovaj događaj je poseban jer ne samo da obilježavamo godine bogate uspjesima i dostignućima, već i gledamo prema budućnosti s nadom i odlučnošću.” Dodao je: “Naravno, ne možemo a da se ne prisjetimo svake pojedinačne pobjede, svakog trenutka koji je obilježio put vašeg i našeg kluba. Svaka nagrada koju ste osvojili predstavlja rezultat neumornog rada i želje za uspjehom. Vaša posvećenost, upornost i timski duh rezultirali su nizom impresivnih nagrada i titula.”

Posebno je istaknuo doprinos KK Jedinstvo Tuzla kao jednog od najtrofejnijih klubova u državi, naglašavajući da je taj klub jedini u ženskoj konkurenciji iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio evropski kup prvaka 1990. godine, te bio finalisti Ronchetti Cupa, nekadašnjeg ekvivalenta današnjeg EuroCupa za žene, što je zaista veliki uspjeh.

Grad Tuzla