Gradonačelnik Tuzle podržao Sportske igre mladih

22. Novembra 2023.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je u Gradskoj upravi primio predstavnike Sportskih igara mladih iz BiH, izvršnog direktora, Mirzu Bašinca i event managera, Anela Bulutovića, koji su prezentovali značaj ovog sportskog događaja i postignuća proteklih 13 godina.

Gradonačelnik Lugavić je izrazio podršku projektu, ističući važnost Sportskih igara mladih u razvoju sportskog duha, promociji zdravog djetinjstva, te izgradnji pozitivnih vrijednosti među mladima.

Tuzla će naredne godine biti domaćin Dana sporta i  takmičenja u kojima će djeca iz osnovnih škola imati priliku da se takmiče u igri između dvije vatre, fudbalu, košarci, odbojci i dr. Osim što potiču sportski duh, Sportke igre mladih igraju ključnu ulogu u razvoju tolerancije, solidarnosti, poštovanja različitosti i u stvaranju dugotrajnih prijateljstava među mladima.

Cilj Igara je, kroz takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća, da upoznaju djecu iz drugih krajeva, te da imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju. U periodu od proteklih 13 godina, više od 517.000 mališana učestvovalo je u Igrama, a vrhunac svake sezone je veliko finale koje se održava u Sarajevu.

Grad Tuzla

 

Grad Tuzla