Mališani iz obdaništa “Bambi” pripremili priredbu u znak zahvalnosti gradonačelniku Tuzle

22. Marta 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać, su danas u dvorištu obdaništa “Bambi” prisustvovali posebnoj priredbi koju su pripremila djeca JU za predškolski odgoj, odjeljenje “Bambi”. Priredba je organizovana kao izraz zahvalnosti Gradskoj upravi Tuzle za nedavnu sanaciju pristupnog puta u obdanište, te je istovremeno bila prilika za obilježavanje Svjetskog dana voda.

Gradonačelnik Lugavić zahvalio se mališanima te je izrazio zadovoljstvo uposlenicima obdaništa “Naše dijete” i odjeljenja “Bambi” jer su inicirali zahtjev za asfaltiranjem prilaznog puta kako bi se olakšao pristup mališanima, njihovim roditeljima i uposlenicima, te je kazao: “Veoma nam je drago da možemo i ovako društvenoj zajednici odgovoriti na njihove zahtjeve. Srce mi je veliko, posebno kada vidimo koliko ima naših mališana ovdje koji su spremni da danas izvedu predstavu, što nas raduje i što na taj način pokazuju koliko im je zapravo drago što smo uspjeli da asfaltiramo ovaj prilazni put.”

Nadalje, gradonačelnik je naglasio planove Grada za izgradnju i uređenje dječjih igrališta na više lokacija, uključujući i ugradnju sprava prilagođenih djeci s poteškoćama u razvoju. Istaknuo je posvećenost Grada inkluziji, te kazao: “Jučer smo bili u posjeti i Centru za autizam koji su također iskazali potrebu za jednu takvu spravu, pa smo im obećali ugradnju sprave koja je prilagođena djeci sa poteškoćama u razvoju. Drago nam je što doprinosimo inkluziji, a posebno djece sa poteškoćama u razvoju, jer su sva djeca zaslužila da budu tretirana na isti način bez diskriminacije i da im svima bude još bolji i još kvalitetniji ambijent za život.”

Grad Tuzla