Gradonačelnik Lugavić najavio svečano otvaranje ljetne turističke sezone 2024. godine u Tuzli

11. Juna 2024.

U povodu svečanog otvaranja ljetne turističke sezone 2024. godine, JP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle, uz podršku Grada Tuzle, organizuju besplatan koncert  Gorana Karana koji će se održati u subotu, 15. juna 2024. godine, na Panonskim jezerima. S tim u vezi, danas je u kompleksu Panonskih jezera održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni detalji programa, te je istaknuta važnost ovog događaja za turističku ponudu grada Tuzle.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, istaknuo je niz uspješno realizovanih aktivnosti i manifestacija koje su obilježile proljeće u Tuzli. „S obzirom da smo u našem gradu započeli veliki broj aktivnosti još u proljeće, imali smo najuspješniju i najveću manifestaciju “Proljeće u Tuzli” do sada. Realizovali smo niz manifestacija kako za one najmlađe, tako i za naše obrtnike, poduzetnike, privrednike i pčelare. Gradski park bio je pun svakog vikenda, a manifestacije su privukle preko 50 hiljada posjetitelja. Drugu godinu zaredom imali smo i Panoramski točak koji je bio veoma posjećen. Slijedom toga, nastavljamo sa manifestacijom “Ljeto u Tuzli” za koju planiramo da bude najbolja do sada i očekujemo najveći broj posjetitelja. Prošle godine smo na Panonskim jezerima imali 370 hiljada posjetitelja, a ove godine očekujemo oko 400 hiljada. Očekujemo veliki broj posjetilaca i vjerujemo da će građani uživati u ovim velikim događajima.“ kazao je gradonačelnik Lugavić.

Gradonačelnik Lugavić također je najavio koncert Gorana Karana koji će se održati u subotu, 15. juna te pozvao sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine da prisustvuju i zajedno, tim koncertom, svečano otvori ljetna sezona na Panonskim jezerima. „Ulaz je besplatan i siguran sam da ćemo imati veliki broj gostiju. Sve ove manifestacije smo organizovali kako bi privukli turiste i unaprijedili poslovni ambijent i poslovanje naših kompanija i obrta,“ kazao je gradonačelnik Lugavić.

Direktor JP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla, Majid Porobić naglasio je važnost Panonskih jezera kao turističke atrakcije i značaj pripreme za predstojeću sezonu, ističući: „Panonska jezera su postala simbol Tuzle i svake godine privlače sve veći broj posjetitelja. Ove godine smo dodatno unaprijedili sadržaje i pripremili bogat kulturno-zabavni program kako bismo svim posjetiteljima pružili nezaboravno iskustvo.“

Voditeljica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac istakla je značaj saradnje i zajedničkog rada na promociji Tuzle kao turističke destinacije, te je kazala: „Turistička zajednica grada Tuzle aktivno radi na promociji naših prirodnih ljepota i kulturnih manifestacija. Zahvaljujući podršci Grada Tuzle i saradnji sa JP ‘Pannonica’, uspjeli smo organizovati niz događaja koji će privući turiste i unaprijediti turističku ponudu našeg grada.“

Organizatori su istaknuli da su pripreme u punom jeku kako bi se svim posjetiteljima omogućilo nezaboravno iskustvo i ugodan boravak na Panonskim jezerima, te su pozvali sve građane da se pridruže u subotu, 15. juna, na Panonskim jezerima i proslave početak ljetne sezone uz sjajnu muziku i pozitivnu atmosferu.

Grad Tuzla