Obavještenje o mogućnosti predaje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz sredstava Grada Tuzle u 2021. godini

6. Jula 2021.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači iz Tuzle, i to fizička lica u statusu individualnih poljoprivrednih proizvođača, te pravna lica i obrti registrovani za poljoprivrednu djelatnost, sa prebivalištem odnosno poslovnim sjedištem na području grada Tuzle, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i koji su u tekućoj godini pravovremeno prijavili planiranu proizvodnju, da se mogu podnositi zahtjevi za ostvarivanje prava na novčane podrške Grada Tuzle, za ostvarenu biljnu i animalnu proizvodnju i za ulaganja u nabavku novih poljoprivrednih sredstava (plastenici i muzne krave), realizovana u 2021. godini.

Novčane podrške Grada Tuzle isplatit će se Budžeta Grada Tuzle za 2021. godinu, iz sredstava osiguranih za podršku primarne poljoprivredne proizvodnje.

Izuzetno, zahtjeve za ostvarivanje novčane podrške po osnovu nabavljenih poljoprivrednih sredstava u 2021. godini (i to za nabavljene plastenike i muzne krave), mogu predati i podnositelji koji nisu upisani u RPG (start-up proizvođači u poljoprivredi), ali su dužni istovremeno sa podnošenjem zahtjeva za novčanu podršku podnijeti i zahtjev za registraciju poljoprivrednog gazdinstva i prijaviti planirani obim proizvodnje za 2021. godinu.

Zahtjevi za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Grada Tuzle podnose se na propisanim obrascima, a mogu se predati direktno putem Pisarnice Grada Tuzle (Šalter sala), svakog radnog dana, u vremenu od 8:00 do 13:00 sati.
Zahtjevi za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Grada Tuzle mogu se početi predavati od 07.07.2021. godine, a krajnji rok za predaju zahtjeva je do 16.08.2021. godine.

Obrasci zahtjeva na kojima je navedena dokumentacija koja se obavezno prilaže, te obrasci pratećih izjava, mogu se preuzeti na info pultu u Pisarnici Grada Tuzle ili na web stranici Grada Tuzle, www.grad.tuzla.ba, u sekciji: Javni pozivi i oglasi.

Sve potrebne informacije u vezi podnošenja zahtjeva za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Grada Tuzle o vrstama proizvodnje koja će se podržati u 2021.godini, iznosu novčanih podrški za svaku od podržavanih vrsta poljoprivredne proizvodnje, mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem kontakt telefona broj: 035/307 386 ili 035/307 380.

 

GRAD TUZLA
Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu