Održan Info dan u povodu objavljenog javnog poziva za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja

25. Oktobra 2023.

Na Info danu koji je održan u Sali za sjednice Gradskog vijeća Tuzle, potencijalni aplikanti dobili su informacije o programu podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, odnosno, o uslovima, načinu prijavljivanja i ostalim pitanjima bitnim za učešće u Javnom pozivu. Tokom događaja, učesnici su imali priliku dobiti i odgovore na pitanja od izuzetnog značaja za razvoj vlastitih poduzetničkih potencijala, kao što su: kako unaprijediti vlastite poduzetničke vještine, procijeniti izvodljivost svojih poslovnih ideja, te kako strukturirati i razviti poslovni plan. Pored toga, prisutni su bili informisani o mogućnostima finansijske podrške za ostvarenje svojih poduzetničkih vizija, pokretanje ili daljnje razvijanje vlastitih start-up poduhvata, te pristup stručnjacima iz različitih područja i mentorima kako bi podržali rast i razvoj svojih poslovnih inicijativa. Osim toga, Info dan pružio je priliku za umrežavanje i povezivanje, stvarajući vrijedne kontakte za buduće poslovne prilike.

Javni poziv namjenjen je osobama sa mjestom prebivališta  na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele da pokrenu i uspostave formalni biznis, registracijom samostalne djelatnosti u osnovnom zanimanju, ili samostalne djelatnosti u dodatnom zanimanju ili pak privrednog društva, sa minimalno jednom zaposlenom osobom.

Također, Javni poziv namijenjen je i vlasnicima postojećeg biznisa sa sjedištem na području grada Tuzle, registrovanog u periodu do godinu dana od objave ovog Javnog poziva, koji su zantiresovani za razvoj poduzetničkih vještina a imaju poslovnu ideju o proširenju poslovanja.

Krajnji rok za  prijavu na Javni poziv je 05.11.2023. godine.

Javni poziv realizuje se u partnerstvu Grada Tuzle, Fondacije IMPAKT Sarajevo i Ministarstva za privredu Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani dodatne informacije o Javnom pozivu mogu dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-387 i 307-380, kao i u Fondaciji IMPAKT Sarajevo, putem telefona: 033/207-812.