Otvoren prvi Sajam malog biznisa u Tuzli

16. Aprila 2015.

Danas, 16. 04. 2015. godine, u prostorijama SKPC Mejdan, u Tuzli, otvoren je prvi Sajam malog biznisa koji će trajati od 16. do 18. aprila.

Sajam je otvorio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i poručio da je važnost ovakvih manifestacija višestruka.

Važno je da ljudi koji su uspjeli u malom biznisu budu primjer drugima, da i oni krenu istim tim putem, putem uspjeha.

Neophodna je stalna prezentacija uspješnih ideja, onakve kakve će biti i na ovom Sajmu. Ujedno je to i poruka mladim ljudima da sami nešto poduzmu.

Mladim ljudima savjetujem da ne upisuju škole i fakultete prije nego pogledaju evidenciju na Birou za zapošljavanje. Savjetujem da izaberu zanimanja koja su deficitarna. To moramo stalno ponavljati mladim ljudima, ali i Vladi TK koja utvrđuje program rada Univerziteta u Tuzli..

Vedran Lakić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, na početku izlaganja je rekao da Sajam treba prerasti u tradicionalnu manifestaciju koja će stvarati pozitivan poslovoni ambijent i uticati na smanjenje broja nezaposlenih.

Ministrica za razvoj i poduzetništvo u Vladi TK, Mirela Džaković je poručila svim prisutnim da Sajam malog biznisa predstavlja jedan od rijetkih sajmova u BiH, fokusiran na malu privredu i zbog toga je od velikog značaja za TK kao i regiju općenito.

Gradonačelnik Imamović je nakon ceremonije otvaranja, posjetio sajamske štandove i razgovarao sa izlagačima, koji su pohvalili projekat i cjelokupnu organizaciju manifestacije.

Na prvoj reviji poslovnih ideja, predstavit će se 150 izlagača i 50 predavača, posjetioci putem edukativnih i stručnih predavanja imaju priliku upoznati se sa potencijalnim poslovnim idejama u kojima mogu potražiti poslovnu priliku.