Poziv na akciju čišćenja i druženje na obali jezera Modrac u nedelju, 28. aprila

25. Aprila 2024.

U cilju obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje, Sportsko ribolovno društvo Tuzla i Grad Tuzla vas pozivaju da se pridružite u organizovanoj proljetnoj akciji čišćenja obale jezera Modrac  koja će se održati u nedelju, 28. aprila 2024. godine, s početkom u 9.00 sati.

Polazak autobusa iz Tuzle planiran je u 8.00 sati sa autobuske stanice Brčanska Malta i kretat će se na relaciji Brčanska Malta-Dom zdravlja-Irac-Šićki Brod-Husino-Kiseljak za one građanke i građane koji nemaju obezbjeđen vlastiti prevoz.

Mjesto okupljanja svih učesnika je kod izvora kiseljak na Kiseljaku u 9.00 sati.

Akcija ima za cilj ne samo čišćenje obale, već i poribljavanje, pošumljavanje, stvaranje ugodnog ambijenta za građane i posjetitelje, ali i unapređenje infrastrukture kako bi napravili funkcionalnije i ljepše okruženje.

Važno je istaknuti da je učešće u radnoj akciji na dobrovoljnoj osnovi, te vas molimo da ponesete zaštitnu opremu i rukavice, a za sve učesnike je osiguran obrok i voda, uz muziku i druženje.

Udružimo snage kako bismo učinili naš Kiseljak još jednom perspektivnom turističkom, sportskom i rekreativnom destinacijom.

Vaša podrška je ključna!  Vidimo se na jezeru Modrac 28. aprila.

 

Za podršku u organizaciji akcije, zahvaljujemo se: JKP Komunalac Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla, JP RTV 7 Tuzla, JKP Vodovod i kanalizacija, Štab civilne zaštite Tuzla sa svojim službama zaštite i spašavanja, Crveni križ/krst, Lovačko društvo Tuzla, Služba hitne medicinske pomoći – JU Dom zdravlja Tuzla, JU Centar za kulturu Tuzla, JP Spreča dd Tuzla, Ekološki savez “Eko – Zeleni” Tuzlanskog kantona, Fondacija tuzlanske zejadnice Tuzla, SZR Pekara Tušanj, OR Pekara Hukić, JKP Komemorativni centar, Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Tuzla, Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuzla, Gorska služba spašavanja stanica Tuzla, Radioamateri Tuzla, Sportsko ribolovno  društvo „Smuđ“ Lukavac, Grad Lukavac, Ribolovno društvo Živinice i KOMINS doo Tuzla.

Grad Tuzla