Poziv na Info dan – Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja u gradu Tuzli

19. Oktobra 2023.

Na Info danu koji će se održati 24.10.2023. godine, u 15.00 sati, u Sali za sjednice Gradskog vijeća Tuzla potencijalni aplikanti će biti upoznati o programu podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja,  o uslovima, načinu prijavljivanja i ostalim pitanjima bitnim za učešće u Javnom pozivu, poput sljedećih:

Želiš ojačati vlastite poduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim poduzetnicima?

U povodu Javnog poziva za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja grada Tuzle u 2023. godini, objavljenog dana 19.10.2023. godine, na službenoj stranici Grada Tuzle, www.grad.tuzla.ba, i službenoj stranici Fondacije IMPAKT Sarajevo, www.impakt.ba, obavještavaju se i pozivaju se zainteresovani aplikanti iz Tuzle da prisustvuju informativnom sastanku (Info danu), koji će se održati 24.10.2023. godine, u 15,00 sati, u Sali za sjednice Gradskog vijeća Tuzla (zgrada “Grafičar”, u ulici Turalibegova broj 24).

Javni poziv namjenjen je osobama sa mjestom prebivališta  na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele da pokrenu i uspostave formalni biznis, registracijom samostalne djelatnosti u osnovnom zanimanju, ili samostalne djelatnosti u dodatnom zanimanju ili pak privrednog društva, sa minimalno jednom zaposlenom osobom.

Također, Javni poziv namijenjen je i vlasnicima postojećeg biznisa sa sjedištem na području grada Tuzle, registrovanog u periodu do godinu dana od objave ovog Javnog poziva, koji su zantiresovani za razvoj poduzetničkih vještina a imaju poslovnu ideju o proširenju poslovanja.

Krajnji rok za  prijavu na Javni poziv je 05.11.2023. godine.

Javni poziv realizuje se u partnerstvu Grada Tuzle, Fondacije IMPAKT Sarajevo i Ministarstva za privredu Tuzlanskog kantona.

Sve potrebne informacije o Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-387 i 307-380, kao i u Fondaciji IMPAKT Sarajevo, putem telefona: 033/207-812.

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu