Spektakularan doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli uz Bajagu i instruktore

23. Novembra 2023.

Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle organizovali su danas press konferenciju na kojoj je najavljen nezaboravan doček Nove godine na Trgu slobode, najvećem trgu u Bosni i Hercegovini. Uvod u 2024. godinu Tuzlankama i Tuzlacima, ali i svim posjetiteljima koji odluče praznike provesti u Tuzli donosi muzički spektakl uz nastup poznatog benda Bajaga i instruktori.

Zimska sezona u Tuzli donosi raznovrstan program koji će obogatiti gradsku atmosferu prazničnim radostima. Ovogodišnja manifestacija “Zima u Tuzli” obećava atraktivne sadržaje za sve generacije, čime se osigurava da posjetitelji tokom cijele godine imaju priliku uživati u raznovrsnim programima.

Direktorica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac, izrazila je uvjerenje da će doček Nove godine uz Bajagu i instruktore ponovno privući veliki broj posjetitelja, ističući da će manifestacija “Zima u Tuzli” gradu donijeti prepoznatljivost kao zabavne destinacije za sve uzraste, te je kazala: “Raduje nas da i ove godine Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle, zajedno sa partnerima i sponzorima, ima priliku da ponudi atraktivan sadržaj i program koji će tokom mjesec dana manifestacije ‘Zima u Tuzli’ ponovo našu Tuzlu istaći kao interesantan i atraktivan grad sa zabavnim i privlačnim sadržajem za sve uzraste i generacije”.

Dodatno, ova inicijativa Grada Tuzle i Turističke zajednice naglašava partnerstvo s privatnim sektorom, pružajući podršku lokalnim poduzetnicima i obrtnicima. Ova saradnja omogućava ne samo promociju i prodaju njihovih proizvoda na Trgu slobode, već i obogaćivanje turističke ponude što direktno osjete i ugostitelji, hotelijeri, taksisti, muzičari i dr.

Savjetnica gradonačelnika Tuzle, Svjetlana Kakeš  istaknula je pozitivne reakcije građana na ovogodišnji program, kojim se želi unaprijediti kvalitet života naših sugrađana u zimskom periodu,  te kazala:”Manifestacijom Zima u Tuzli  želimo da utičemo i na razvoj i pozicioniranje Grada Tuzle kao poželjne zimske turističke destinacije. Organizacija ove manifestacije će dati i snažnu podršku našim poduzetnicima, ugostiteljima, obrtnicima, umjetnicima. U ime gradonačelnika I Grada Tuzle, zahvaljujem se društveno odgovornim kompanijama koje su nam i ove godine dale podršku, Bingo Grupi, NLB Banci, BH Telecomu, Pivari… To je primjer kako javni i privatni sektor mogu zajedno u sinergiji donijeti dobrobit našim građanima”.

Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom i najavila javnu podjelu novogodišnjih paketića za najmlađe posjetitelje na Trgu slobode, te je kazala: “Nama je veliko zadovoljstvo i čast da smo i ove godine glavni sponzor javnog dočeka Nove godine i manifestacije ‘Zima u Tuzli’ kroz razne programe. Naša saradnja traje dugi niz godina i sigurna sam da će trajati i u budućnosti. Pomenula bih da ćemo 31.12. imati javnu podjelu novogodišnjih paketića za sve mališane koji dođu na Trg slobode”.

Momčilo Bajagić-Bajaga izrazio je radost što će zajedno sa svojim bendom dočekati Novu godinu na najvećem trgu u BiH, ističući da su spremni i u vrhunskoj formi.

˝Drago mi je da sam u Tuzli. Ja moram da kažem da su ljudi iz organizacije iz Tuzle nas stvarno zvali na vrijeme, još proljetos. Mi od proljetos znamo da ćemo da sviramo u Tuzli za Novu godinu, što je baš lijepo. Uvek mi je bilo lijepo svirati u Tuzli. Trg slobode gdje se svira doček, tu nisam svirao. Kažu da je najveći trg u BiH. Tako da mi je drago da Novu godinu dočekamo zajedno na najvećem trgu u BiH. Imam podmlađen bend, novu ritam sekciju već šest mjeseci. Svirali smo puno ove godine i kažu nam da nismo nikada bolje zvučali. Mi smo spremni i u top formi. Baš se radujemo, momci iz benda i ja da ćemo biti za Novu godinu tu sa vama u Tuzli˝, kazao je Momčilo Bajagić-Bajaga.

U novogodišnjoj noći, prije Bajage i instruktora, nastupit će tuzlanski DJ Shadow Kid i bend Divan, dok će glavna zvijezda druge večeri biti Tijana Dapčević, uz podršku tuzlanskog DJ-a Yahe i benda VIS Retro. Novina ovogodišnjeg javnog dočeka Nove godine je da neće biti vatrometa u ponoć, čime Grad Tuzla i Turistička zajednica pokazuju senzibilnost prema djeci i odraslima kojima vatromet uzrokuje nelagodu i probleme različite vrste. Inicijative za ukidanje vatrometa su dolazile i od vlasnika kućnih ljubimaca.

Manifestacija “Zima u Tuzli” će kroz brojne programe, dekoraciju grada i Klizalište “Panonika”, uz podršku partnera i sponzora, učiniti Tuzlu prepoznatljivom po visokokvalitetnoj zimskoj ponudi. Solistički koncert Džejle Ramović otvorit će “Zimu u Tuzli” 15. decembra.

Grad Tuzla