Upriličena svečanost povodom obilježavanja 25. godina rada uruženja “Vive Žene”- Centar za terapiju i rehabilitaciju

25. Juna 2019.

U ponedjeljak, 24.6.2019. godine, u dvorani Kaleidoskop, upriličena je svečanost povodom obilježavanja 25. godina rada uruženja “Vive Žene”- Centar za terapiju i rehabilitaciju. Na ovoj svečanosti svi prisutni bili su prilici da se podsjete  puta razvoja ovog centra kao i svih onih koji su dali doprinos u njegovom  razvoju. Zaslužnim institucijama i pojedincima uručene su  zahvalnice, a upriličen je i progodan program.

“Vive Žene” su plemenitošću svoga duha i dobrote, ali i pametnog vođenja bojile kraj 20. i prvih 19 godina 21. stoljeća. Velika sreća su različiti timovi ove velike važne nevladine organizacije. “Vive Žene”  nisu mogle imati bolje lidere, osobe koje  u velikoj mjeri imaju osjećaj empatije, osjećaj dobrote, one znaju šta hoće i znaju kako će. Naravno da smo nastavili podržavati u kontinuitetu, a i nastavit ćemo podržavati  svaki projekat koji se tiče psihosocijalne zaštite žena. Projekti su takvi da ih je nemoguće ne podržati, a mi ćemo nastaviti sa ovom podrškom jer “Vive Žene” su danas nezamjenjiv faktor života i rada u Tuzli”, istakao je gradonačelnik Imamović.

Udruženje građana “Vive Žene” – Centar za terapiju i rehabilitaciju je vodeća nevladina organizacija za pružanje psihosocijalne pomoći i podrške osobama koje su doživjele traumatska iskustva rata, torture i nasilja,.Dvadeset pet godina udruženje kontinuirano radi na otklanjanju posljedica ratnih trauma, prevenciji svih oblika nasilja, izgradnji multietničke saradnje i poštovanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. U svom dugogodišnjem radu udruženje je investiralo u razvoj lokalnih zajdnica u saradnji sa predstavnicima državnih institucija, javnih ustanova, civilnog društva i pojedinaca.