Završeno asfaltiranje puta u Mjesnoj zajednici Solina – naselje Brđani

9. Jula 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić,i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralem Mulać, posjetili su Mjesnu zajednicu Solina, naselje Brđani, gdje je završen još jedan infrastrukturni projekat. U Brđanima je asfaltiran put između dva mosta u dužini od 300 metara, čime je unaprijeđen kvalitet života građana ovog naselja.

Gradonačelnik Lugavić je naglasio da će Grad Tuzla i u narednom periodu nastaviti s realizacijom infrastrukturnih projekata u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima. “Sve ove projekte realizujemo u dogovoru s građankama i građanima Tuzle, zajedno određujući prioritete svake godine. Na taj način bolje i efikasnije obavljamo poslove koji su pred nama. Drago mi je vidjeti veliki broj djece kako koriste ovaj novi putni pravac, uživajući i vozeći se na biciklima. Ovo je još jedan dokaz koliko je bitno realizovati ovakve infrastrukturne projekte u našem gradu.”

Završetak radova u naselju Brđani još je jedan korak ka poboljšanju svakodnevnog života građana Tuzle, te se u kontinuitetu radi na unapređenju infrastrukture širom grada, a na osnovu iskazanih zahtjeva i potreba građana Tuzle.

Grad Tuzla