Završeno asfaltiranje puta u ulici Mahmuta Bušatlije, MZ Slavinovići – Gradonačelnik Lugavić: nastavljamo sa infrastrukturnim projektima

8. Jula 2024.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralem Mulać, posjetili su MZ Slavinovići, ulicu Mahmuta Bušatlije, gdje je završeno asfaltiranje puta u dužini od 200 metara. Za ove radove izdvojeno je oko 40 hiljada konvertibilnih maraka.

“Ovo je još jedan infrastrukturni projekat koji potvrđuje da Grad Tuzla kontinuirano ulaže u putnu infrastrukturu. S jedne strane, radimo na unapređenju infrastrukture, a s druge strane, odgovaramo na potrebe i zahtjeve naših građana. Projekti koje možemo finansirati iz Budžeta tako ih i realizujemo, dok neke projekte finansiramo iz kreditnih sredstava kako bismo što brže postigli željeni nivo kvalitete života. Idemo dalje s infrastrukturnim projektima širom Tuzle. Prema planu za ovu godinu, predviđeno je asfaltiranje oko 120 putnih pravaca u svim mjesnim zajednicama,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik Lugavić je iskoristio priliku da se zahvali vijećnicama i vijećnicima Gradskog vijeća Tuzle na podršci i razumijevanju prilikom usvajanja Budžeta za 2024. godinu, te je kazao: “Zajednički smo postigli dogovor oko predloženih projekata, čime smo omogućili realizaciju ovih važnih infrastrukturnih zahvata.”

Grad Tuzla