Mališani uživali u predstavi Happy Manif, na Panonskim jezerima

2. Oktobra 2019.

U sklopu programa obilježavanja Drugog oktobra – Dana oslobođenja Tuzle, u srijedu, 2.10., na Panonskim jezerima, francuska grupa umjetnika realizovala je dječiju predstavu Happy Manif: Paralelna stopala.

Veliki broj djece uživao je u ovoj predstavi interaktivnog, plesnog karaktera, u jednoj potpuno novoj formi kada je u pitanju dječiji teatar u BiH. Predstavu su izveličlanice i članovi Association Ipso facto danse iz Francuske, a realizovana je u saradnji sa Internacionalnim teatarskim festivalom MESS, u okviru programa Mali MESS, te uz podršku JKP Panonika, JU Centar za kulturu i Kuće plamena mira.

Uz pomoć dvoje umjetnika, kao i muzike koja se čuje kroz slušalice, predstava je djeci ponudila putovanje kroz historiju plesa povezanog sa prirodom, od klasičnog baleta do improvizacije suvremenog plesa. Nakon predstave, za male učesnice i učesnike predstave organizovana je besplatna vožnja vozićem JKP Saobraćaj i komunikacije.

Predstava HAPPY MANIF gostuje na 59. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u okviru posebnog pozorišnog programa za djecu i mlade, Mali MESS. Mali MESS se posvećuje teatru za djecu i omladinu, sa fokusom na gostujuće umjetnike/ce iz udaljenih dijelova svijeta u cilju razvijanja multikulturalnosti i približavanja različitosti najmlađoj publici.