Gradonačelnik Imamović otvorio prvi Tuzla Info centar

30. Marta 2015.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je danas, 30.03.2015. godine, svečano otvorio prvi Tuzla Info centar, koji se nalazi u centru grada na Kapiji, u ulici Turalibegova br.1.

Na samom otvaranju gradonačelnik Imamović je napomenuo da su građani Tuzle, poništenjem privatizacije nekoliko javnih preduzeća, povratili svoje pravo na raspolaganje javnim dobrima koja se ne mogu i ne smiju privatizirati. Tuzla Info centar je nastavak prakse kreiranja povoljnijeg ambijenta za život građana.

Unutar ovog modernog centra, koji je prvi ovakve vrste u regionu, građanima su na raspolaganju usluge Javnih preduzeća: Vodovod i Kanalizacija, Centralno grijanje, Komunalac, Komemorativni centar, Saobraćaj i Komunikacije te Javne ustanove Naše dijete Tuzla.

Osnovna karakteristika i prednost Tuzla Info centra je mogućnost plaćanja usluga pobrojanih JP, dok će JU Naše dijete građanima pružati samo informativne usluge a naplatu će i dalje vršiti putem banaka.

Otvaranjem ovog centra, građanima je u savremenom i modernom ambijentu omogućeno lakše, brže i jednostavnije informisanje o mogućnostima i radu pomenutih JP, a najveća prednost je što se sve nalazi na jednom mjestu, tj u istom objektu.